Latgales skolotāji un skolas saņēma Ata Kronvalda balvas

29. septembrī Rīgas pilī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pasniedza Ata Kronvalda balvas, un sumināto pulkā bija arī Latgales skolotāji un skolas.
Laureātu balvas saņēma Jaunsilavas pamatskolas ķīmijas, dizaina un tehnoloģiju un vizuālās mākslas skolotāja Līga Slica un Daugavpils Valsts ģimnāzijas fizikas skolotāja Marina Pilace.
Jaunsilavas pamatskolas direktore Janīna Usāre pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”, ka Līga Slica ir Skolotāja ar lielo burtu, turklāt viņa ar savu lielo labestību iedvesmo skolēnus mācīties un izcīnīt godalgas olimpiādēs. Līga ir īstenojusi pašas skolas teritorijas apzaļumošanas projektu un rūpējas par skolas telpu noformējumu. “Līga ir ļoti labs skolotājs, bez viņas Jaunsilavas pamatskola nav iedomājama,” uzsvēra Janīna Usāre. 
Savukārt Lielo skolu grupā 1. vietu izcīnīja un ceļojošo balvu “Lielā Pūce” saņēma Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja skolotāju un skolēnu saime, bet mazo skolu grupā 2. vieta un “Mazā pūce” pasniegta Daugavpils Saskaņas pamatskolai. Ar zvaigžņu reitinga diplomu sumināta Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas saime.  
Sveicam laureātus un lepojamies! 

Ata Kronvalda balvas ceremonijā Līga Slica (no labās) ar kolēģi, Jaunsilavas pamatskolas direktores vietnieci Maiju Ancāni

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts, foto no Jaunsilavas pamatskolas albuma