Jersikas senioru koris ieskandināja Līksnas ērģeļu restaurācijas labdarības koncertu maratonu

1. oktobrī Līksnas katoļu draudzes saime ar Jersikas pagasta jauktā senioru kora “Jersika” koncertu iesāka labdarības maratonu, lai savāktu naudu Līksnas Vissvētākās Jēzus Sirds katoļu baznīcas unikālo ērģeļu restaurācijai.
Diriģentes Anitas Gavares un draugu mūziķu atbalstīti, koristi priecēja ar garīgām dziesmām un Dziesmu un deju svētku repertuāra “pērlēm”, kā arī lasīja dzeju, bet līksnieši un ciemiņi pateicās ar aplausiem un ziediem.
Labdarības koncertu maratons turpināsies vēl četras svētdienas – 8. oktobrī plkst. 10.30 koncertā “Saļmys vosorai” dziedās Arnis Slobožaņins; 15. oktobrī plkst. 10.30 notiks Rēzeknes novada vokālā ansambļa “Skonai” koncerts “Tovs mīrs”; 22. oktobrī plkst. 10.30 ar koncertu “Veltījums” priecēs Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas stīgu un klavierspēles nodaļu audzēkņi un skolotāji; 29. oktobrī plkst. 10.30 viesosies Guntars Račs ar savu dziesmu programmu “365”.
Naudu Līksnas katoļu baznīcas ērģeļu restaurācijai var ziedot gan koncertos (dievnamā uzstādītas speciālas ziedojumu kastes), gan bankas kontā:
Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu draudze
Līksna, Līksnas pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5456
90000595486
SEB banka kods UNLALV2X
LV31UNLA0050005135570
Prāvests Jānis Kolns
29331054, cum@inbox.Iv
Līksnas katoļu draudzes apkopotie dievnama vēstures stāsti liecina, ka pagājušā gadsimta 30. gados toreizējais prāvests Jāzeps Kalnišs pieteica ērģeles Bernaka ērģeļu firmai Varšavā. Tika noslēgts līgums par 42 tūkstošiem latu, taču Latvijas likumi atļāva izvest no valsts tikai 14 tūkstošus latu. Tāpēc prāvests pieteica tikai ērģeļu metāla stabules un citas detaļas, bet koka konstrukcijas darināja vietējie meistari turpat Līksnā. Ērģeļu atklāšanas dienā jauno instrumentu prezentēja Viļņas konservatorijas ērģeļu klases absolvents ērģelnieks Mečislavs Butņiekis un Līksnas draudzes koris. 
Atbalstīsim līksniešu centienus glābt unikālu instrumentu, dievnama “balsi” – ērģeles! 

Senioru jauktā kora “Jersika” dziesmas stāstīja par Dievu un Latviju

Elita Skrupska aicina ziedot ērģeļu restaurācijai

Līksnas ērģeles būvētas Varšavā

Jersikas koris pie Latgales sakrālās pērles – Līksnas katoļu baznīcas

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto