Krāslavieši sumināja Krāslavu tās simtgadē

Trīs dienas – 14., 15. un 16. jūlijā – krāslavieši, uzaicinot arī ciemiņus, svinēja savas pilsētas Krāslavas 100. dzimšanas dienu.
Pirmā svētku diena bija atvēlēta dzejniekiem (veltījumus pilsētai poēzijas valodā lasīja Krāslavas novada dzejnieki), mūziķiem (novadnieki satikās vakara koncertā) un sportistiem (krāslavieši spēlēja futbolu, pludmales volejbolu, 3x3 basketbolu, sacentās laikmetīgajās dejās un ielu spēlēs). Dienas izskaņā varēja iesaistīties kvartāla “Ielas kaķis” radošajās aktivitātēs. 
Otrajā svētku dienā notika svētku gājiens “Krāsu toņi pilsētai”, radošā pēcpusdiena ģimenēm, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologu un viņu četrkājaino dienesta biedru paraugdemonstrējumi, sporta tūristu paraugdemonstrējumi, vizināšanās ar zirgu sētas “Klajumi” zirgiem, kā arī kulinārā mantojuma festivāls “Pīci goldi Krāslavai”, pasaules mīlestības festivāla superfināls, Krāslavas popgrupas “Notiņas”, Dagdas vokālā ansambļa “Solversija”, Zemessardzes orķestra, grupas “Opus Pro” un Jāņa Drēģera lielkoncerts un zaļumballe. Todien arī sacentās makšķerēšanas mīļotāji.
Savukārt trešajā svētku dienā Krāslavu rotāja veselības rīta norises, Grāfu un grāfieņu veselības svētki, zirgu sētas “Klajumi” saimes dāvana pilsētai – zirgu dejas – un skeitborda paraugdemonstrējumi.
Krāslavas simtgadē apsveikuma uzrunas teica Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāja Inga Goldberga un daudzi citi, novēlēdami Krāslavai piedzīvot arī otro simtgadi. 

Kulinārā mantojuma festivāla “Pīci goldi Krāslavai” lielais saimes galds

Grāfu un grāfieņu veselības svētki

Svētku gājienā AS “Krāslavas piens” saime

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts, publicitātes foto