Par Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas direktori apstiprināta Skaidrīte Ūzuliņa

Preiļu novada domes deputāti 29. jūnija sēdē par Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas direktori apstiprinājuši Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vecāko eksperti Skaidrīti Ūzuliņu.

S. Ūzuliņa par labāko kandidāti atzīta konkursā, kuram pieteicās divi pretendenti. Konkurss uz skolas direktora amatu bija nepieciešams, jo līdzšinējā ilggadējā skolas direktore Ligita Pauniņa dodas pensijā.

Atbilstoši domes deputātu lēmumam paredzēts slēgt darba līgumu ar jauno direktori no 1. augusta uz nenoteiktu laiku ar pārbaudes laiku trīs mēneši pēc Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņojuma saņemšanas.

S. Ūzuliņa ieguvusi pedagoģijas zinātņu maģistra grādu, pabeigusi doktora studiju programmu pedagoģijā. Līdzšinējā profesionālā pieredze kopš 1990. gada saistīta ar izglītības jomu, darbojoties gan kā vispārizglītojošo skolu pedagogam, gan pildot Rēzeknes novada Kaunatas vidusskolas direktores amata pienākumus, gan darbojoties zinātniskajā pētniecībā, gan veicot topošo skolotāju izglītošanu Daugavpils Universitātē un skolotāju mentoru profesionālo pilnveidi Latvijas Universitātē, gan pildot vispārizglītojošo skolu un metodiskā darba speciālistes pienākumus Preiļu novada Izglītības pārvaldē.

S. Ūzuliņa solījusi Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas kolektīvu papildināt "ar savu pozitīvismu, mērķtiecīgumu, atbildību, erudīciju un cilvēkmīlestību".