Tautas lietišķās mākslas studija “Dzīpariņš” ar izstādi svin 45. gadadienu

Izstādes vadmotīvs – lielo plecu lakatu rūtīs ieaustā toņu bagātība

6. janvārī Latgales Kultūrvēstures muzejā atklāta un līdz 4. februārim būs skatāma izstāde “Gadalaiki”, veltīta Tautas lietišķās mākslas studijas “Dzīpariņš” 45 gadu jubilejai.

Studija ir ilggadējs un vienmēr atsaucīgs Latgales Kultūrvēstures muzeja partneris. “Pirms 45 gadiem šeit muzejā, kas toreiz saucās par Rēzeknes novadpētniecības muzeju, tika dibināts rokdarbnieču pulciņš, kas vēlāk kļūst par Tautas Lietišķās mākslas studiju “Dzīpariņš,” dalījās savās atmiņās muzeja direktore Anastasija Strauta. “Tas bija tālais 1978. gads, kad pie mums atnāca strādāt rokdarbu skolotāja, un viņa pulcēja kopā gan draugus, gan domu biedrus – visus, kam patika rokdarbi”.

Janvāra izstādē “Dzīpariņš” prezentē darbus, kas tapuši 45 gadu laikā. Tajā redzamos daudzveidīgos tekstila darbus apvieno gadalaiku tematika ar tam raksturīgo kolorītu, savijot meistardarbus vienotā krāsu varavīksnē. Izstādes vadmotīvs šoreiz būs lielo plecu lakatu rūtīs ieaustā toņu bagātība, kas noteikti gan iepriecinās, gan sildīs katra izstādes apmeklētāja sirdi. TLMS “Dzīpariņš” darbojas Rēzeknē kopš 1978. gada un apvieno dažādu paaudžu rokdarbnieces. Ar mīlestību darinātie rokdarbi ir raduši mājvietu daudzās pasaules valstīs: Igaunijā, Polijā, Vācijā, Austrijā, Krievijā, Itālijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Argentīnā, Kanādā, Amerikā un Austrālijā, informē Latgales Kultūrvēstures muzeja mārketinga speciāliste Svetlana Dudarenoka.

Izstādes atklāšanā piedalījās arī pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” direktore Kristīne Kokoreviča, pasniedzot ilggadējām “Dzīpariņa” rokdarbniecēm Pateicības rakstus no Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības.