Beidzot darbu uzsāk Ludzas novada Pašvaldības policija

Ludzas novadā darbu uzsākusi Pašvaldības policija. Pašvaldības policijas galvenās funkcijas ir nodrošināt personu un sabiedrības drošību, pašvaldības saistošo noteikumu kontroli, novērst administratīvos pārkāpumus un citus likumpārkāpumus, kā arī likumpārkāpumu profilakse Ludzas novada administratīvajā teritorijā.
Ludzas novada pašvaldības policijā šobrīd strādā divi darbinieki – priekšnieka amatā iecelts Jurijs Kuzņecovs (foto no kreisās) un inspektors – Juris Timofejevs.
Ar Ludzas novada Pašvaldības policiju var sazināties, rakstot uz e-pasta adresi pasv.policija@ludzasnovads.lv, pa tālruni 26645929, adrese – Raiņa iela 16, 103. kab., Ludza.
Apmeklētāji tiek pieņemti pirmdienās plkst. 14.00–16.00 un ceturtdienās plkst. 9.00–11.00. Vēl aizvien ir vakanta otra pašvaldības policijas inspektora vieta. Pieteikšanās termiņš – 16. janvāris.
Ludzā pašvaldības policija tika likvidēta 2009. gadā pēc reģionālās reformas. Apvienojoties novadiem, jau 2020. gadā Ludzas novada dome nolēma ar 2021. gadu atjaunot pašvaldības policijas darbu, taču izsludinātie konkursi uz vakantajām amatu vietām bija neveiksmīgi. Divu gadu garumā iecere tā arī netika realizēta, bet nu 2023. gads iesācies ar patīkamām ziņām. 
Pašvaldības policija, saskaņā ar izmaiņām normatīvajos aktos, pārņems arī vairākas funkcijas, ko pašlaik pilda Valsts policija.