Pirmoreiz Ludzā – krāsainais Ziemassvētku gadatirgus

23. decembrī no plkst. 12 līdz 20 Ludzas vecpilsētas laukumā pirmo reizi notika Ziemassvētku tirdziņš, ko organizēja Ludzas novada Tūrisma informācijas centrs, saucot palīgā Bērnu un jauniešu centru.

Tirdziņā varēja sajust un izgaršot Ziemassvētkus ar piparkūku, karsto dzērienu un ēdienu smaržu, jo, kā jau tirdziņā pienākas, centrālais notikums bija tirgošanās. Siers, pīrāgi, gaļa, sukādes, zāļu tējas, svaigi un štovēti kāposti un karsta zupa – smeķīgi! Protams, bija nopērkami arī mūsdienīgi rokdarbi dažādām gaumēm. Gadatirgus laikā adītāju pulciņš “Musturprieks” uzsāka akciju.

Dienas laikā tirdziņa apmeklētājus priecēja daudzveidīgi priekšnesumi – rotaļas, dejas, ķekatnieki no folkloras kopas “Dziga” un folkloras kopas “Dzeipari” vizināšanās zirga kamanās.

No plkst. 12 līdz 15 Salatētis par pantiņu bērniem dalīja gardumus, kamēr viņa komanda – Rūķis un Sniega karaliene – gāja ar bērniem rotaļās.

Vakarpusē jautrība turpinājās ar gaismiņu spēli jeb uguns šovu, ar uguns siltumu, ar sirsnīgām dāvanām tirgotāju mājiņās, no skatuves skanēja skanīgākās Ludzas novada balsis un kolektīvi, piemēram, vokālais ansamblis “Konsonanse”, Aija Beitiņa-Resnā, Boriss Ivanovs ar grupu, Sintija Velme, Ludzas tautas nama pūtēju orķestris un vokālais ansamblis “Iedvesma”.