Preiļu pašvaldība saņem īpašo balvu par sadarbību ar Ņižinas pašvaldību Ukrainā

Preiļu novada pašvaldība saņēmusi īpašo PLATFORMAwards balvu par īstenotajām sadarbības aktivitātēm ar Ukrainas pašvaldību, informē LPS pārstāvniecības Briselē vadītāja, padomniece Eiropas Savienības jautājumos Agita Kaupuža.
PLATFORMAwards balva tiek pasniegta reizi divos gados, novērtējot pašvaldību īstenotās izcilākās aktivitātes attīstības sadarbības jomā. Līdztekus Preiļiem, kuru īstenotās sadarbības aktivitātes šogad pieteiktas balvai, īpašā balva pasniegta visām Eiropas pašvaldībām, kas sadarbojušās ar pašvaldībām Ukrainā.
Balvas pasniegšanas ceremonijā, kas decembra sākumā norisinājās Francijas pilsētā Grenoblē, par starptautisko sadarbību atbildīgais vicemērs Emanuels Karozs uzsvēra, ka mums arī turpmāk jāpalīdz Ukrainas pašvaldībām.
Īpašo balvu saņēmušo pašvaldību sadarbības aktivitātes ar Ukrainas pašvaldībām atspoguļotas video, kas pieejams PLATFORMA YouTube kanālā. No Preiļu novada īstenotajām aktivitātēm šajā video ietvertas foto atmiņas no šogad īstenotās vasaras nometnes bērniem no Ukrainas, kā arī rudenī tapušā sienas gleznojuma Ukrainas atbalstam.