Daugavpils slimnīca īslaicīgi neuzņems akūti saslimušos bērnus

Pediatrijas nodaļā strādā vadītājs un infektologs, jo pārējie ārsti slimo

Daugavpils reģionālajā slimnīcā īslaicīgi apturēja akūti saslimušo bērnu līdz 14 gadu vecumam uzņemšanu Pediatrijas nodaļā, jo šajā nodaļā ar gripu un citām saslimstībām slimo septiņi pediatri, tāpēc strādā tikai nodaļas vadītājs ar vienu kolēģi infektologu. Bērnus, kuri ir vecāki par 14 gadiem, uzņems citās nodaļās. Pašlaik Pediatrijas nodaļā ārstējas gandrīz 30 bērni. 
Šīs slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs ar “Vietējās Latgales Avīzes” starpniecību aicina vecākus brīdī, kad bērns ir saslimis ar kādu no sezonālajām saslimstībām, nogaidīt vienu dienu un ārstēties mājās. Ja tas nav palīdzējis, zvanīt savam ģimenes ārstam vai ģimenes ārstu konsultatīvajam dienestam (tālr. 66016001), un, ja arī tad bērnam pasliktinās veselība, tad jāizsauc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi un jālūdz vest bērnu uz citu slimnīcu, kurā ir pediatrijas profils, nevis uz Daugavpils reģionālo slimnīcu.
“Cilvēki man bieži jautā, kāpēc dakteri slimo. Pediatrijas nodaļā uzņem bērnus ar, piemēram, gripu, un arī dakteri inficējas ar gripu. Diemžēl vecāki ved uz slimnīcas Uzņemšanas nodaļu bērnus ar sezonālām saslimšanām, lai gan vispirms būtu jāzvana savam ģimenes ārstam vai Ģimenes ārstu konsultatīvajam dienestam un jājautā, vai tiešām ir vērts pašiem doties uz slimnīcu. Mūsu mediķi ir tikai cilvēki, viņi cieš no pārslodzes, vīrusiem, dažādām saslimstībām, izdegšanas. Lūdzu, uzņemiet manu lūgumu ar sapratni. Lai mums visiem ir veselība,” teica G. Semjonovs.

Egitas Terēzes Jonānes teksts, publicitātes foto