Bērni un Viduslatgales pārnovadu fonda komanda ieskandināja Ziemassvētkus

Sapņi piepildās, teica ukraiņu un latviešu bērni

21. decembrī Preiļos Viduslatgales pārnovadu fonda saime sadarbībā ar “Kaķu sētas” radošo komandu rīkoja Ziemassvētku ieskaņas pasākumu. Tas iepriecināja labdarības akcijas “Piepildīt sapni” dalībniekus – bērnus ar invaliditāti no Preiļu un Līvānu novada un ukraiņu bērnus, kuri kopā ar vecākiem Preiļu novadā ir atraduši patvērumu  no kara.

Mazus un lielus pirmie sveicināja rūķis Smaidulis un pasaku zaķis ar salaveci, pacienādami ar piparkūkām, pēc tam ciemos atnāca rūķis Čīkstulis kas, redzot kūstošo sniegu, nolēma, ka brauks uz siltajām zemēm. Tomēr bērniem un Smaidulim, sapikojot Čīkstuli, uzburot viņam sniegavīru un prieku ar dejām un rotaļām, izdevās Čīkstuli pārliecināt, ka arī tāda ziema nevar būt šķērslis, lai svinētu svētkus. Un kad bija sasaukts īstais Ziemassvētku vecītis, visi bērni saņēma dāvanas, noderīgas  skolai un brīvbrīžiem, un saldumus. To visu Viduslatgales pārnovadu fonda komanda sarūpēja ar SIA “Rimi Latvia” un Stabulnieku un apkaimes iedzīvotāju atbalstu.

Jāuzsver, ka Ziemassvētku ieskandināšanas pasākums notika projekta “Ukrainas iedzīvotāju atbalstam Viduslatgalē” ietvaros, kas ilga no augusta līdz decembrim. Tāpat šajā projektā Viduslatgales pārnovadu fonda komanda desmit Ukrainas bērniem un viņu vecākiem organizēja radošās un attīstošās nodarbības “Kaķu sētā”, 12 bērnus iesaistīja silto smilšu nodarbībās biedrībā “Puķuzirnis”, kā arī 12 sievietes varēja piedalīties atbalsta grupas nodarbībās. Turklāt šajos piecos mēnešos, kamēr notika projekta aktivitātes, izdevās piesaistīt mantiskus ziedojumus no labdarības organizācijas “ziedot.lv”, privāti ziedotus dārzeņus, amatnieku izstrādājumus, tāpat skaidras naudas ziedojumus par kopējo summu 1012 eiro. Viduslatgales pārnovadu fonda komanda ar šiem ziedojumiem atbalstīja Ukrainas iedzīvotājus, kuri šo ziemu pavada Preiļu novadā.

Brālis Svjatoslavs ar māsu Miroslavu šogad Ziemassvētku vecītim palūdza robotu un lelli. Angelika no Rušonas pagasta akcijā “Piepildīt sapni” saņēma datoru, tagad tas esot liels palīgs mācībās. Savu sapni šajā akcijā piepildīja arī Valters no Pelēču pagasta, proti, viņam ir forša futbola bumba. Tikmēr Angelikas mamma Natālija tic, ka kaut kad varēs īstenot savu sapni – atpūsties pie jūras. Ir jāsapņo, jo sapņi piepildās, teica arī citi pasākuma dalībnieki.

Vaicāta, kādu dāvanu Ziemassvētku vecītim lūdza Viduslatgales pārnovadu fonda komanda, šī fonda vadītāja Evija Gurgāne pateicās visiem ziedotājiem, atbalstītājiem, jo fondam izdevās gan piepildīt bērnu ar invaliditāti sapņus, gan atbalstīt Ukrainas cilvēkus. “Mēs Latvijā varam justies droši un laimīgi. Lai Dievs dod mieru Ukrainā un pasaulē!”

 

Aktivitāte notika ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu par piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

 

Bērni skaitīja dzejoļus, bet rūķi un Ziemassvētku vecītis apdāvināja viņus

Spēle “Vilcieniņš”

Jautro deju cēliens

Angelika ar mammu atbrauca uz svētkiem no Rušonas pagasta

Ukraiņu bērni Svjatoslavs un Miroslava bildējās pie svētku fotosienas

Dāvanas priecēs mazo Nastju un viņas mammu Jūliju no Ukrainas

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto