Jaunos māksliniekus atbalsta mākslas bazārā "neskarts"

No 21. līdz 24. decembrim Rēzeknē, Latgales ielā 71, tieši blakus tirgus ieejai Rēzeknes jauno mākslas talantu atbalstam notiek pirmssvētku mākslas bazārs "neskarts". Vēl nebijušā "pop-up" formāta izpārdošanā un izsolē ikviens var par ziedojumiem iegādāties jauno mākslinieku darbus.

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktores vietniece Madara Bērtiņa informē, ka uzreiz pēc pasākuma svinīgās atklāšanas 21. decembrī plkst. 18.00 notika arī diskusija "Bazars par mākslu", kurā piedalījās Rēzeknes mākslas izglītības iestāžu audzēkņi, pašvaldības, kultūras nozares, vietējo uzņēmēju pārstāvji, lai diskutētu par mākslas skolas un akadēmijas filiāles lomu Rēzeknes pilsētā un uzņēmējdarbībā.

22. decembrī notika vairāk nekā 30 iepriekš izvēlētu Rēzeknes jauno mākslinieku darbu izsole. Pasākums svinīgi noslēgsies sestdien, 24. decembrī, plkst. 16.00, kad atbilstoši pasākuma labdarības mērķim – atbalstīt jaunos māksliniekus viņu talanta attīstībā, visi par jauniešu darbiem saņemtie ziedojumi nonāks pie pašiem māksliniekiem.

Apskatīt mākslas darbu izstādi var jebkurš interesents, taču iegūt mākslas darbus savā īpašumā būs iespējams tikai par skaidras naudas ziedojumiem.