Latgales un Sēlijas novadu senioru Eiropas deju kolektīvu sadancis

3. decembrī Riebiņu kultūras namā bija liela rosība, jo sabrauca 18 senioru deju kolektīvi, lai atkalsatiktos dejā un sarunās pēc diviem kovida pandēmijas gadiem.
Lai būtu skaisti svētki, tos ar lielu rūpību, atbildību, māksliniecisku gaumi un pirms Ziemassvētku noskaņās gatavoja māksliniece Zane Ivanova. Gan Riebiņu kultūras nama lielā zāle, gan skatuve bija gaumīgi noformēta. Paldies Zanei!
Katru kolektīvu sirsnīgi sagaidīja Velta Pokšāne, Marija Lāce un Marija Vucāne. Pateicamies visiem Riebiņu kultūras nama un Preiļu kultūras centra darbiniekiem par labi padarīto darbu!
Vislielāko pateicību gribam teikt senioru pasākuma vadītājai Inārai Urča, jo viņa katram kolektīvam deva atzinīgu deju vērtējumu, cauraustu ar sirsnību, humoru un cieņu. Tas iedvesmoja vēl labāk priecēt skatītājus un prezentēt savu kolektīvu ar skaistiem tērpiem un skaistu deju. 
Pateicamies arī skaņotājam Rūdolfam Beitānam, dīdžejam Artim Skrūzmanim, bija tiešām jautri, dejoja visi.
Mans senioru deju kolektīvs “Brūklenājs” bija atbildīgs par šo Ziemassvētku sadanci. Esam pateicīgi par sirsnīgiem, uzmundrinošiem vēlējumiem 14. Saeimas deputātei Anitai Brakovskai, paldies Latgales reģionālās pensionāru apvienības valdes priekšsēdētājai Ainai Jaunzemei par sagatavošanos 2023. gada tradicionālajam senioru festivālam, kas notiks Balvu novada Rugājos. Aina iepazīstināja ar šīs apvienības valdes kultūras darba organizatori Lariju Lazdāni, kura vada arī Rožkalnu senioru deju kopu “Dzīves Virpulis”. 
Todien krāšņo svētku programmu ar tikpat krāšņām dejām kuplināja Ludzas “Priecīgās vecmāmiņas”, Preiļu “Brūklenājs”, Rožkalnu “Dzīves virpulī”, Daugavpils “Sapnis” un “Ērkšķrozītes”, Līvānu “Rūžeņas”, Dagdas “Ezeriņi”, Balvu “Atvasara”, Bebrenes “Rudzupuķes”, Aglonas “Orhidejas”, Vārkavas “Odziņas”, Andrupenes “Veldzītes”, Rēzeknes “Zelta atvasara”, Dvietes “Saulespuķes”, Žīguru “Alianse”, Indras “Labvakar”, Viļakas “Intriga” un Varakļānu “Dardedze”. 
Pēc katras dejas bija aplausu jūra un visiem bija pozitīvs noskaņojums. Vēlos pateikties Preiļu novada pašvaldībai par atbalstu ar transportu un šoferītim Jānim Sondoram par izturību visas dienas garumā. 
Šī diena mums visiem paliks atmiņā kā Ziemassvētku gaidīšanas laiks, bagāts arī ar apņemšanos gatavoties nākamā gada senioru festivālam Rugājos. 
Lai visiem ir veselība un dzīvesprieks Jaunajā 2023. gadā!

Preiļu “Brūklenājs” Ziemassvētku sadancī “Atkalsatikšanās”

Deju kolektīva “Brūklenājs” dejotāja Elma Aksjonova