Maltas skolotāji un bērni rada svētku sajūtu sociālās aprūpes centra senioriem

Šogad krasāk nekā citus gadus izjūtam citu vientulības nastu un novērtējam to, kas mums dots. Vēloties kliedēt ikdienas skumjas un radīt svētku noskaņu, Maltas Bērnu un jauniešu centrs – tā skolotāji un pulciņu apmeklētāji – šogad īstenojuši jau vairākas aktivitātes.

Sagaidot valsts svētkus, 17. novembrī Maltas BJC Popgrupas un Estrādes deju pulciņa audzēkņi kopā ar savām skolotājām Irēnu Ivanovu un Ivetu Aliku devās uz Veselības un sociālās aprūpes centru «Malta», lai dāvātu senioriem Latvijas svētku sajūtu. Koncerts tā uzrunāja vientuļos seniorus, ka Adventes sākumā viņi pieteicās viesoties BJC, lai pavadītu laiku kopā ar pulciņu bērniem, gatavojot Adventes vainagus un galda dekorus. Senioru vieduma un jauniešu enerģijas rezultātā tapa skaisti Adventes vainagi un galda dekori. Darbnīcas vadīja skolotājas Rita Siņavska un Vita Kāpostiņa-Tuče. Savukārt 8. decembrī šīs iestādes seniori atkal viesojās BJC, lai rotātu pašceptās piparkūkas, kas tapa skolotājas Ritas Siņavskas vadībā ar pulciņa “Hobiju pasaulīte” dalībniecēm. Visas norises koordinēja Maltas BJC skolotāja un jaunatnes lietu darbiniece Inta Bule. Viss notiekošais ir lieliska liecība tam, kā var iepriecināt cilvēkus mums līdzās, veltot tam vien mazliet laika un radošuma. Un saikne starp paaudzēm mūsdienās jāstiprina jo īpaši.

 

 

Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma un atelpas brīža pakalpojuma saņemšanas organizēšanai Rēzeknes novada iedzīvotājiem izveidota pašvaldības iestāde “Rēzeknes novada sociālās aprūpes centrs”, kurai ir trīs struktūrvienības – Strūžānos, Pilcenē un Maltā (Klāras Kondrovas ielā 2). Rēzeknes novadā kopš 5. augusta vēl arī darbojas novada domes pārraudzībā esošā pašvaldības iestāde “Veselības un sociālās aprūpes centrs “Viļāni””, kas tapa, pārveidojot SIA “Viļānu slimnīca”.

Jūlijas Razumejevas foto