Pirmo reizi tika noskaidrots “Labākais pārtikas produktu ražošanas tehniķis”
Rēzeknes tehnikuma audzēknes Madara Zalāne un Anastasija Višņakova saņēma labāko speciālista titulu nozares jauno profesionāļu meistarības konkursā “Pārtikas ražošana”, iegūstot 82,50 punktus no 100. Konkurss par labākā pārtikas produktu ražošanas tehniķa titulu norisinājās no 26. līdz 27. oktobrim Rēzeknes tehnikumā.
Otro vietu ar 78,44 punktiem izcīnīja Valmieras tehnikuma audzēkņi Diāna Misiņa un Artūrs Kalniņš, bet trešo vietu ar 62,83 punktiem ieguva Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma jaunie speciālisti Elizabete Austriņa un Aleksandra Gucunajeva.
Konkursantu darbus vērtēja IK “LoBumeņš” īpašnieks Jānis Silabriedis, LPKS “Viļāni” pārstāve Kristīne Usāne un Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļlatgales pārvaldes vadītāja vietniece Ināra Dzindzuka. Ināra uzsver, ka konkursa īstenošanas vieta bija ļoti atbilstoša, nodrošinot dalībniekus ar augstas kvalitātes tehniku un nepieciešamo aprīkojumu.
Konkursa darba uzdevumos ietilpa četri moduļi, divi no tiem parādīja konkursantu zināšanas un prasmes gaļas produktu ražošanā un divi – piena produktu ražošanā. Gaļas produktu ražošanā konkursantiem bija jāpagatavo cūkgaļas rulete un aknu pastēte, savukārt piena produktu ražošanā bija jāpagatavo ķimeņu siers un piena vai krējuma saldējums. Cūkgaļas ruleti un ķimeņu sieru komandām bija jāgatavo pēc ekspertu izstrādātām receptēm, bet aknu pastētes un saldējuma receptes konkursantiem bija jāizstrādā pašiem.
Konkursu atbalstīja SIA “Paulig Latvia” ar “Santa Maria” garšvielām. Nozares konkurss notika projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, kuru īsteno VIAA, bet finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts, informē VIAA vecākā informācijas speciāliste Alise Devjatajeva.