“Preiļu siera” saimi sumināja pusgadsimta jubilejā

Skaļu aplausu pavadīti, uzņēmuma darbinieki saņēma pašvaldības Atzinības rakstus

19. un 20. augustā Preiļu novada svētku ietvaros notika arī AS “Preiļu siers” sumināšana.

Arī šobrīd pie Preiļu kultūras nama var apskatīt āra izstādi, ko atklāja 19. augustā un kas stāsta par AS “Preiļu siers” sasniegumiem 50 gados.

Izstādes atklāšanā AS “Preiļu siers” valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts pateicās uzņēmuma darbiniekiem, īpaši tiem, kuriem tā ir pirmā un vienīgā darbavieta un viss mūžs ir pavadīts rūpnīcā. “Es sāku darbu rūpnīcā 1995. gada 7. martā un nebūt ne vieglākajos uzņēmumam laikos. Bet mums izdevās vēstures ratu pagriezt tādā virzienā, ka šodien var droši teikt, ka visi Latvijas piena industrijas dižākie sasniegumi asociējas ar AS “Preiļu siers”. Uzņēmums ir ar nacionālo kapitālu, kas šo gadu laikā nav pārdots un pārdevies,” teica Jāzeps Šņepsts.

Tāpat viņš uzsvēra, ka no 1997. gada AS “Preiļu siers” ir lielākais siera ražotājs un eksportētājs valstī, turklāt uzņēmuma izaugsmi raksturo pārstrādātā piena apjomi – no nepilnām 10 000 tonnām 1994. gadā līdz 178 000 tonnām 2009. gadā.

“Domāju, ka šādu izaugsmi nav piedzīvojis un tuvākajos gados nav iespējams piedzīvot nevienam Latvijas piena pārstrādes uzņēmumam. AS “Preiļu siers” rūpnīca, un tas nav tikai mans redzējums, bet ārzemju kolēģu novērtējums, ir ne tikai pati modernākā un automatizētākā Latvijā, bet arī ir pirmajā simtniekā Eiropā. Tuvojoties uzņēmuma 50. gadskārtai, es varu teikt lielu paldies darbiniekiem, kuri kopā ar mani šos 27 gadus ir izveidojuši uzņēmumu tādu, kāds tas ir šodien. Lai veicas!” novēlēja Jāzeps Šņepsts.

 

Izstādi atklāj Jāzeps Šņepsts ar pateicības vārdiem uzņēmuma darbiniekiem par uzticību AS “Preiļu siers”

Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja speciālistu sarūpēto izstādi pie Preiļu novada kultūras centra var apmeklēt arī šodien

Ņižinas pilsētas delegācijas pārstāvis Volodimirs Mamedovs, Ārijs Vucāns, Jāzeps Šņepsts un Jurijs Homenko (no Ņižinas)

 

Svētku koncertā, kas notika 20. augustā, Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns uzsvēra: “Ar šādu uzņēmumu, kāds ir “Preiļu siers”, var lepoties jebkurš novads un jebkura valsts.” Viņš pasniedza pašvaldības Atzinības rakstu uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Jāzepam Šņepstam un AS “Preiļu siers” kolektīvam. Ar pašvaldības Atzinībām un dāvanām tika sumināti – piena produktu ražošanas meistare Emīlija Glužina, siera ceha vadītāja Viktorija Skutele, programmēšanas inženieris Maksims Tarasovs, realizācijas daļas vadītājs Artjoms Akentjevs, piena produktu pārstrādātājs Ēriks Dzenis un piena cisternas vadītājs Aivars Sporāns. Apbalvošanas uzrunas un ceremoniju skatītāji pavadīja ar skaļiem aplausiem. Sveicam un lepojamies!

 

AS «Preiļu siers» kolektīvs svētku gājienā devās kuplā sastāvā – gan darbinieki, gan viņu ģimenes. Starp citiem svētku gājiena dalībniekiem viņi izcēlās ar dzeltenām cepurēm un jubilejai par godu apdrukātiem T-krekliem

 

Ārijs Vucāns pasniedza pašvaldības Atzinības rakstus uzņēmuma vadītājam Jāzepam Šņepstam un darbiniekiem

AS “Preiļu siers” saimei pateicās arī skatītāji, kuri bija sapulcējušies pārpildītajā Preiļu parka estrādē

Viktorijas Nečajevas, Gunāra Vilcāna un Egitas Terēzes Jonānes foto