Tikšanās ar Ukrainas seniorēm

Tā kā Preiļu novada Pensionāru biedrībā ir akcija “Nāc, parunāsim!”, kas sākās jau 2019. gadā, tad ika organizēta tikšanās ar pensionārēm no Ukrainas. Liktenis viņas atvedis uz Preiļiem no dažādām Ukrainas pilsētām – Ludmilu no Mariampoles, Nataļju no Hersonas, Jelenu no Volčanskas, citu Ludmilu no Rubežnijas, Tatjanu no Harkivas. Viņas visas runāja par tām šausmām, kuras izjuta savā dzimtenē kara laikā. Pārdzīvojums ir tik liels, ka neiztika bez emocijām, bez milzīgā sarūgtinājuma par netaisnīgo karu. Sirds sāp par izpostītajām mājām, sagrautajiem nākotnes plāniem, par to postu, ko ir nodarījis karš.

Kopīgās sarunās ar Ukrainas seniorēm izkristalizējās milzīga pateicība par sirsnīgo uzņemšanu, aprūpi – gan no pašvaldības, gan medicīniskā viedokļa, kā arī par vietējo iedzīvotāju atbalstu. Īpaša uzmanība pievērsta bērniem.

Akcija “Nāc, parunāsim!” turpinās. Dzīvas sarunas, materiālais, arī morālais atbalsts stiprina katru, kuram ir vajadzība aprunāties, lūgt padomu, būt dzīvā saiknē ar līdzcilvēkiem. Cilvēkam no Dieva dota daba runāt, izteikties, uzklausīt un domāt pozitīvi. Galvenais – lai miers būtu virs zemes, pārējo varam veidot paši.

Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes locekle Marija Volkova