VIDZEME: Rūjienas jubilejā atjauno tortes Rūjas krasts recepti

 

Rūjienas 105. dzimšanas dienā Rūjienas tautskolā norisinājās maiznīcas Liepkalni ražotās tortes Rūjas krasts prezentācija un degustācija. Šī torte ir viens no Rūjienas kulinārā mantojuma zelta fonda produktiem, un maiznīcā allaž cienītas un pārmantotas senās tradīcijas. Rūjas krasts tapusi pēc 1968. gadā izstrādātās slavenā Rūjienas konditora Ādolfa Trinīša receptes, kas apstiprināta toreizējās Valmieras patērētāju biedrības protokolā. Ā. Trinītis savulaik bijis ievērojams Rūjienas konditors – ātrs, akurāts un ar cieņpilnu attieksmi pret darāmo. Viņa radītos šedevrus senākie rūjienieši atceras vēl šodien.
Tortes Rūjas krasts versija ir pielāgota mūsdienīgai ražošanai. Tās pamatnē ir autentiskas dubultās smilšu mīklas kārtas, kas pildītas ar viegli skābenu ābolu–cidoniju biezeni. Vidū ir gaišā biskvīta kārta, kas mitrināta ar speciāli vārītu cukura sīrupu un saldā krējuma krēmu. Dekorēta ar askētiskiem šokolādes un gaišā krēma ziediem. Tortes mūsdienu versija tapusi sadarbībā ar Rūjienas amatnieku biedrību Rūzele un Ā. Trinīša radinieku atbalstu. To nogaršot iespējams, pasūtot tuvākajā maiznīcas Liepkalni ražotnē. 

 

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Auseklis".