Pavāru mājā Līgatnē notika konkursa Ko celsim galdā skolas pusdienās? uzvarētāju sumināšana. Konkursu organizēja Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību. Uzvarētāju vidū bija Cēsu Jaunās skolas 4.–6. klašu skolēni, arī Priekuļu pamatskolas septītklasnieces. Skolēni bija iesnieguši receptes gardai un veselīgai skolas pusdienu maltītei, izmantojot Vidzemē audzētus un ražotus produktus.
Skolēni un skolotāji, kuri atbalstīja bērnus konkursa pieteikumu sagatavošanā, apskatīja, kas aug Pavāru mājas dārzā, uzklausīja šīs vietas tapšanas stāstu, arī uzzināja, ka produktiem jābūt vietējiem, sezonāliem un bioloģiskiem, lai tie nonāktu ar Zaļo Michelin zvaigzni titulētā restorāna virtuvē un viesu šķīvjos. Šefpavārs Ēriks Dreibants aprunājās ar skolēniem un pastāstīja, kāpēc svarīgi lietot bioloģisko pārtiku un kā tā atšķiras no konvencionālās pārtikas. Konkursa uzvarētāji saņēma bioreģionā Vidzemē ražotus veselīgo uzkodu komplektus, bet pasākuma noslēgumā visiem bija iespēja kopā baudīt pusdienas. Tās ēdieni tapa, radoši interpretējot skolēnu iesūtītās receptes un izmantojot vietējos un bioloģiskos produktus.
Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Auseklis".