Mīluļa CV: Kaķenīte Lauma

“Lauma piedzima daudzbērnu ģimenē kaķenei Stellai, kura jau kādu laiku mīt mūsu mājās. Laumiņai bija divi brālīši – runčuki Melnis un Muris. Diemžēl viens no brāļiem tagad murrā mākoņos. 
Laumas vārds radās, pateicoties viņas mīlīgajam izskatam un daudzajām kažociņa krāsām. Viņa ir tik jauka kā laumiņa. Un, kā redzams bildē, kaķenītei patīk pastaigāties puķu dārzā un pārbaudīt, kas aug arī podos – vai tie būtu tomāti, vai kas cits. Tomātus gan Lauma neēd, bet viņai ļoti garšo silts piens, kaķu kraukšķi un ik pa laikam patīk uz kārā zoba uzlikt arī kādu gaļas gabaliņu. 
Kopā ar Laumu tiek ravēts dārzs, koptas puķes. Kaķenīte labprāt ir klāt, kad tiek slauktas govis, jo tad viņa zina, ka tiks pie kārotā piena. Laumai ļoti patīk spēlēties, bet, kad rotaļas nogurdinājušas, viņa mīl ieritināties klēpī un murrāt. 
Lauma ir ļoti enerģiska un prot ar savu enerģiju uzmundrināt arī pārējos mājas iemītniekus. Viņa ir iemācījusies draudzēties pat ar abiem suņiem. Lauma un citi sētas iemītnieki mums ir svarīgi, tiek lutināti un loloti, jo mums patīk dzīvnieki. Tie noteikti ir cilvēka labākie draugi. Ja reizēm gribas parunāties, bet tajā brīdī nav ar ko, tad Lauma vai kāds cits no mīļdzīvniekiem ir izcili sarunbiedri.”


Aina Kurme (Preiļu pagasts)