Mīluļa CV: Rūdis

Kaķis Rūdis mūsu ģimenē ienāca pirms septiņiem gadiem. Kādu dienu, pētot Facebook, skatiens aizķērās aiz šī kaķa bildes, precīzāk, viņa ļoooti skaisti gaišzilajām acīm. Kaķim tika meklētas mājas, jo iepriekšējie saimnieki bija devušies uz ārzemēm, Rūdi atstājot vienu dzīvoklī, vien lūdzot kaimiņiem to pieskatīt un pabarot. Saimnieku sākotnēji plānotais neilgais laika sprīdis ievilkās, un kaķa pieskatītāji saprata, ka nav lāga turēt komunikablo radību caurām diennaktīm vienu pašu, tāpēc ielika ziņu Facebook, ka meklē jaunus saimniekus.
Bez jebkādiem slēptiem nodomiem padalījos ar ierakstu, ko mēdzu darīt nereti – ja nu gadās kādam draugam vai draugu draugam mīlestība no pirmā acu uzmetiena un dzīvnieciņam labas mājas. Drīz no vīra saņēmu pavisam īsu ziņu: “Tu to kaķi gribi?”. Tā pēc kāda laiciņa devāmies pakaļ Rūdim uz Priekuļiem Cēsu pusē, kaķa pieskatītāja nobrīnījās vien, ka tik tālu braucām kaķim pakaļ. 
Paverot dzīvokļa durvis, Rūdis priecīgs skrēja pretim, bez lielas pierunāšanas nonāca pārvadājamajā būrī un arī jaunajās mājās vien pirmo nakti pavadīja zem gultas, jau drīz vien nāca draudzēties. 
Rūdim mīļi ir visi ģimenes locekļi. Vīrmamma mostas pirmā, attiecīgi ir tas labais cilvēks, kas ar gardu kaķkonservu glābj pa nakti varenizsalkušo kaķi no drošas bada nāves. Un ja nu kādreiz nemostas tik agri, kā pienāktos, tiek modināta ar maigu ķepas pieskārienu. Vīrs vairāk vai mazāk labprātīgi dalās ar sieru un citām gardām lietām no savām maizēm. Meitas istaba ir drošā un siltā vieta, kur visērtāk gulēt (vislabāk, apgulstoties uz lietas, kas tobrīd tiek izmantota, piemēram, datorgalda, lasāmās grāmatas, puzles, kas tiek likta, utt.). Bet attiecībā uz dēlu Rūdis, šķiet, ir uzņēmies aizstāvja lomu – vienmēr skrien skatīties, ja puikas balss tembrs šķietami ziņo par pāri darījumu. Esmu diezgan droša, ka Rūdis mestos virsū arī lauvam, viņu aizstāvot, ja rastos tāda vajadzība.
Rūdim nu jau ir aptuveni 11 gadi – gana cienījams vecums kaķim –, bet mīlestība uz mums, gadiem ejot, nemazinās nemaz, drīzāk aizvien pieaug. Un lai arī dažreiz papukstam par pīšanos pa kājām, gardumu diedelēšanu pie galda vai spalvu mešanu, viņš tik un tā ir mūsu vislabākais un mīļākais kaķis pasaulē, mūsu Rūdis. 

Jana Skrivļa-Čevere Preiļos