LATGALE: Viļānos aizvadīts olimpietes Guntas Vaičules koptreniņš

 

18. jūlijā, nedēļu pirms Parīzes Olimpiskajām spēlēm, Viļānos notika vieglatlētes Guntas Vaičules, kura pārstāvēs Latviju Olimpiskajās spēlēs 400 metru skrējienā, koptreniņš ar Rēzeknes novada iedzīvotājiem. Pasākuma atklāšanā pie Viļānu sporta zāles tika pacelts Latvijas Olimpiskās komitejas karogs, kas tur plīvos līdz olimpiādes noslēgumam.
Treniņā piedalījās arī Guntas treneris Edvīns Krūms un fizioterapeits Zigmārs Kļaviņš, kuri parādīja interesantus un noderīgus vingrinājumus kuplajam Guntas atbalstītāju pulkam. Pasākumā novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs novēlēja Guntai veiksmīgus startus, bet Viļānu vidusskolas direktore Ilze Valeniece pasniedza pašizcepto ceļamaizi. Arī jaunākie sportisti bija sagatavojuši savus zīmējumus ar novēlējumiem, kas Guntai, cerams, sniegs papildu enerģiju, pārstāvot Rēzeknes novadu Parīzes Olimpiskajās spēlēs.
Savukārt 23. jūlijā arī Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Sporta pārvalde vieglatlētei novēlēja veiksmi un teica uzmundrinājuma vārdus.
Guntas mērķis šajās Olimpiskajās spēlēs ir sasniegt personisko rekordu, kā arī jaunu Latvijas rekordu.
Guntas pirmās kārtas skrējieni notiks 5. augustā plkst. 12.55 (pēc Latvijas laika), katra skrējiena trīs pirmās dalībnieces kvalificēsies pusfinālam, bet pārējās 6. augustā plkst. 13.20 startēs gandarījuma skrējienos, lai noskaidrotu atlikušās pusfināla dalībnieces. Katrai dalībniecei Olimpiskajās spēlēs ir garantēti divi skrējieni.
Pusfināls 400 metru distancē notiks 8. augustā plkst. 21.45, tajā 24 sportistes trīs skrējienos cīnīsies par iekļūšanu finālā (katra skrējiena divas ātrākās un divas pēc labākā laika). Fināls notiks 9. augustā plkst. 21.00.

 

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Vietējā Latgales Avīze”.