LATGALE: Ludzas novadā veidos iedzīvotāju padomes

Lai nodrošinātu vietējo kopienu iedzīvotāju interešu pārstāvību un pašvaldības teritorijas attīstību, veicinot iedzīvotāju savstarpējo sadarbību un saskaņotu rīcību kopējam labumam, Ludzas novada pašvaldība šī gada 27. maija domes sēdē apstiprināja saistošos noteikumus “Ludzas novada Iedzīvotāju padomes nolikums”. Tie stājušies spēkā 1. jūlijā un paredz izveidot 25 iedzīvotāju padomes katrā Ludzas novada pilsētu un pagastu teritorijā.
18. jūlijā norisinājās darba sapulce, kur tika apspriesti pienākumi un organizatoriskie jautājumi padomju izveidē. Augusta vidū plānots izsludināt kandidātu pieteikšanos darbībai iedzīvotāju padomēs, un pēc tam arī tiks organizētas to vēlēšanas. Pašvaldības tīmekļvietnes sadaļā “Aktualitātes – Sabiedrības līdzdalība” ir izveidota jauna sadaļa “Iedzīvotāju padomes”, kur vienuviet būs pieejama informācija par to, kas ir iedzīvotāju padomes un kā tās darbojas, kādi būs to pienākumi un tiesības, kā varēs pieteikties un vēlēt.

 

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Vietējā Latgales Avīze”.