ZEMGALE: Popularizē aitkopības nišas produktus

 

 

Nedēļas nogalē Vircavas pagasta svētku “Mirkļi Vircavā 2024” laikā tika atklātas “AV” radošās telpas, kas izveidotas aitkopības nišas produktu attīstībai un uzņēmējdarbības veicināšanai. Telpu izveides mērķis ir apvienot uzņēmējus, profesionāļus, radošo industriju pārstāvjus, individuālos komersantus, studentus un jauniešus, kuriem ir interese par aitkopību, lai strādātu, organizētu dažādas aktivitātes un nodarbības, dalītos idejās un veicinātu savstarpējo sadarbību aitkopības nišā.
Atklāšanas svinībās, ko apmeklēja uzņēmēji un sadarbības partneri, viesus sagaidīja radošo telpu vadītāja Aija Vārava (attēlā), kā arī sadarbības partneres Mišela Dombrovska un Elīna Mazūdre.  
Aija Vārava ir Z/S “Trejdeviņi Trešelnieki” projektu vadītāja. Zemnieku saimniecības darbības veids ir aitkopība. Radošo telpu vadītāja stāsta, ka šobrīd tiek realizēts sadarbības projekts par jaunaudžu mehāniskās aizsardzības līdzekļu izstrādi no aitu vilnas un projekts par biškrēsliņa lapu ekstrakta zāļu formu izstrādi.  
Radošajās telpās varēja iepazīties ar Aijas Vāravas radīto produktu  - balzamu un ilgas iedarbības mēslošanas līdzekļiem no aitu vilnas. “Pasākuma apmeklētāji ir patīkami pārsteigti par aitkopības nišas produktu daudzveidību un plašajām pielietošanas iespējām,” pauž Aija Vārava.
Atklāšanā piedalījās arī aitādas meistardarbu autors Viesturs Polis, kura radītie zābaki tiek dēvēti par “UGG” zābaku Latvijas versiju.
Telpu un skatloga dizaina autore ir Dārta Šķēle. Jaunas, mūsdienīgas mēbeles un interjera priekšmeti iegādāti par iegūto granta finansējumu Biznesa ideju konkursā “Esi uzņēmējs Jelgavas novadā 2023”. 

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Zemgales Ziņas”.