ZEMGALE: Jelgavas sportistus pavada uz Parīzi

 

Jelgavas sportistus pavada ceļā uz Parīzes Olimpiskajām un paraolimpiskajām spēlēm.

 

Simboliskas biļetes maršrutā “Jelgava–Parīze–Jelgava” pasniegtas Jelgavas sportistiem, kuri dosies uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm, kas notiks no 26. jūlija līdz 11. augustam. Uz tām visi Jelgavas sportisti – Jelgavas Vieglatlētikas kluba šķēpmetējs Gatis Čakšs, kluba “Mītavas kumeļi” BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers un 3×3 basketbolists Edgars Krūmiņš – dosies 25. jūlijā. 
Savukārt uz Parīzes Paraolimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28. augusta līdz 8. septembrim, dosies Jelgavas Vieglatlētikas kluba lodes grūdējs Edgars Bergs.
Gatis Čakšs atzina, ka viņa ceļš uz Parīzes spēlēm, kas sportistam būs otrās, nav bijis viegls. Pārslimotās Laimas boreliozes dēļ viņš divus gadus bijis ārpus sporta, pēc tam Gati Čakšu piemeklēja trauma, bet tagad sportists uzskata, ka beidzot ir pilnībā atguvies un atgriezies ierindā. “Esmu dažās sacensībās uzvarējis, bet vēlos sasniegt augstākus rezultātus un ticu, ka tas var notikt Parīzes Olimpiskajās spēlēs,” atzīst Gatis Čakšs. 
Arī paraolimpietis Edgars Bergs norādīja, ka ceļš uz viņa piektajām spēlēm nav bijis viegls, taču sportists ir gatavs izdarīt visu, lai Parīzē uzrādītu savu labāko rezultātu. Īpaši Edgars priecājas par to, ka viņam Parīzē līdzās būs viņa trenere Maija Ukstiņa.
BMX braucējs Kristens Krīgers intensīvā sagatavošanās procesa dēļ uz svinīgo pavadīšanu nevarēja ierasties.
Tāpat sarīkojumā nepiedalījās 3×3 basketbolists Edgars Krūmiņš, kuru pievīla loģistika ceļā no Eiropas uz mājām.
Pavadot sportistus ceļā, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš atgādināja par olimpisko principu – piedalīties un cīnīties par uzvaru, uzsverot, ka jelgavnieki jutīs līdzi sportistiem un ticēs, ka viņiem viss izdosies. 
Paraolimpieša Edgara trenere Maija Ukstiņa aicināja līdzjutējus atbildīgajos brīžos pie TV ekrāniem sūtīt sportistiem savu domu spēku, kas noteikti palīdzēs sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu.
“Mēs esam lepni, ka pēdējos gados Jelgava ir pārstāvēta kā vasaras, tā arī ziemas olimpiskajās spēlēs. Īpašs prieks ir par to, ka starp sportistiem ir Jelgavas pilsētas sporta skolu audzēkņi,” uzsvēra Jelgavas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” direktors Juris Kaminskis, novēlot visiem sportistiem Parīzē sasniegt personīgos rekordus.
Sportistus ceļā uz Parīzi pavadīja Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes vadība, “Sporta servisa centra” un Zemgales Olimpiskā centra pārstāvji, sportistu treneres, tuvinieki un citi interesenti.

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Zemgales Ziņas”.