VIDZEME: Valmierā izveidots unikāls mākslas objekts ģimenēm ar bērniem

No 24. jūlija Valmierā, laikmetīgās mākslas telpas Kurtuve pagalmā (Rīgas iela 25A) Valmieras novada iedzīvotājus un viesus priecē latviešu mākslinieces Lindas Vigdorčikas unikālais mākslas objekts Rotaļu skatuve.
Tas veidots no izturīga finiera un akcentē rotaļlaukumu kā vietu bērnu iztēlei, izteiksmei un radītajiem stāstiem. Skatuves platformu rotā virkne lielāku nostiprinātu konstrukciju, kā arī mazāki interaktīvi elementi, piemēram, tīkli, tauvas, kubi un cilindri, ko bērni var brīvi izmantot. Skatuvi bagātina mirguļojošs priekškars, kas veidots no vairāk nekā 100 m gara laminēta stiklšķiedras auduma. To projektam ziedoja AS Valmieras stikla šķiedra. Pagalma zaļajā zonā vecākiem, vecvecākiem un visai ģimenei pieejami pieci unikāli atpūtas krēsli, no kuriem var sekot līdzi bērnu rotaļām vai baudīt pikniku.
Līdz 30. septembrim Rotaļu skatuve kalpos arī kā Valmieras iedzīvotāju un kopienu pasākumu norises vieta. Mākslas objekta izgatavošanu atbalstīja Valmieras novada pašvaldība un AS Latvijas Finieris.
 

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.