VIDZEME: Rehabilitācijas centrs Līgatne pārbūvēs vēsturiskās ēkas

SIA Rehabilitācijas centrs “Līgatne”, kas īsteno veselības uzlabošanas un skaistumkopšanas programmas un sniedz ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus senioriem, uzsākusi renovācijas un energoefektivitātes uzlabošanas projektu. 
Ar Swedbank piešķirto 1 450 103 eiro finansējumu plānots pārbūvēt vēsturiskās rehabilitācijas centra ēkas, lai par 42% uzlabotu energoefektivitātes rādītājus, kā arī nodrošinātu patīkamāku vidi klientiem un darbiniekiem. Projektā plānots veikt administratīvā korpusa fasādes atjaunošanu, logu, vitrīnu un durvju nomaiņu un ēkas norobežojošo konstrukciju energoefektivitātes paaugstināšanu, apkures sistēmas pārbūvi, ventilācijas sistēmas izbūvi, ūdensapgādes un kanalizācijas iekšējo tīklu atjaunošanu. Tāpat jāpārbūvē siltummezgls un jāatjauno elektrotīkli. – Ik gadu veicam iekštelpu remontu un uzlabojam, kas nepieciešams, tostarp aptuveni 15 000 eiro ik gadu atvēlam medicīnas iekārtu iegādei un atjaunošanai. Tomēr šāda kompleksa uzturēšana prasa arī nozīmīgākus ieguldījumus, ko tagad spēsim īstenot ar “Swedbank” atbalstu un jau nākamajā vasarā ikviens centra apmeklētājs un viesis varēs novērtēt mūsu darba augļus, – stāsta SIA valdes locekle Dace Klāmane.
Kopējās projekta realizācijas izmaksas ir 2 338 085 eiro. 1 4501 03 eiro aizņēmumu nodrošina Swedbank, bet pašu finansējums ir 401 036 eiro. Savukārt vēl 486 954 eiro ir attīstības finanšu institūcijas Altum līdzfinansējums kapitāla atlaides veidā no Atjaunošanas un noturības mehānisma #NextGenerationEU. 
 

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.