KURZEME: Ļaus vidusskolēniem iepazīt ārstu darbu

 Jauniešiem, kas vēlas studēt medicīnu, ir derīgi jau vidusskolas laikā izzināt pēc iespējas vairāk par nozari, kā arī to, kas nepieciešams, lai veidotu karjeru veselības aprūpes iestādēs.

 

Lai iepazīstinātu jauniešus ar dažādu medicīnas darbinieku profesionālo ikdienu, kas ļautu skolēniem veiksmīgāk izvēlēties studiju virzienu un nākotnes profesiju, no 5. līdz 9. augustam Liepājā notiks ikgadējās profesionālās ievirzes dienas veselības aprūpē, uz kurām aicināti Liepājas vidusskolēni. 
Šajās dienās 15 jaunieši varēs iepazīt medicīnas darbinieku ikdienas dzīvi un profesijas specifiku, kopīgi darbojoties gan Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Liepājas filiālē, gan Liepājas Reģionālajā slimnīcā un citās Liepājas veselības aprūpes iestādēs, kā arī apmeklējot Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeju un darbojoties RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā. Šāda iespēja jaunajiem liepājniekiem tiek piedāvāta jau kārtējo vasaru, un iepriekš profesionālās ievirzes dienas gan novērtējuši jaunieši, gan arī nozares speciālisti uzsvēruši, ka šādi var ieinteresēt par savu profesiju jauno paaudzi. 
Liepājas Centrālās administrācijas Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļa informē, ka pasākuma laikā jaunieši iepazīst visus veselības aprūpes līmeņus, dzird dažādu speciālistu pieredzes stāstus, kā arī gūst praktisku pieredzi simulācijās un klīnisko prasmju treniņos. Vidusskolēni, kurus interesē medicīna, šādi gūst priekšstatu par veselības nozari Latvijā, kā arī uzzina par izglītības iespējām medicīnas jomā.
Dalībnieku līdzmaksājums pasākumā ir 110 eiro. Jauniešiem tiks nodrošināts transports, ēdināšana, lektori, ekskursijas, ieejas maksas, kā arī visi nepieciešamie nodarbību materiāli, interesentiem līdz 25. jūlijam jāpiesakās, aizpildot anketu tiešsaistē.
Pasākumu organizē Liepājas valstspilsētas pašvaldība sadarbībā ar bērnu un jauniešu biedrību “Skrejceļš”, Rīgas Stradiņa universitātes Liepājas filiāli un Liepājas Bērnu un jauniešu centra struktūrvienību “Jauniešu māja”. 

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild SIA “Kurzemes Vārds”.