KURZEME: Valdemārpilī atklāts jauns sporta laukums

Valdemārpils vidusskolas sporta laukuma pārbūve ir viens no gaidītākajiem infrastruktūras attīstības darbiem Talsu novadā, informē pašvaldība, atsaucoties uz prieku, kāds valdīja svinīgajā laukuma atklāšanas pasākumā. 
Mūsdienu apstākļiem atbilstošas sportošanas iespējas nu ieguvuši ne tikai Valdemārpils vidusskolas skolēni, bet arī ikviens aktīvs iedzīvotājs, svētku runās uzsvēra Talsu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sandra Pētersone un citas amatpersonas. “Stadions bija vajadzīgs ne tikai mācību procesa nodrošināšanai, bet visai sabiedrībai lietderīgai brīvā laika pavadīšanai. Būtiski arī, ka mākslīgo zālāja segumu varēs izmantot rudenī,” atklāšanā sacījis ilggadējais Valdemārpils vidusskolas direktors Andris Dzenis, kurš uzsvēra, ka visu būvniecības laiku ļaudis interesējušies, kad stadions būs pieejams, un gaidījuši tā atkāšanu.
Svētku brīdī piedalījās arī skolas kolektīvs, skolēni, kā arī daudzi vietējie iedzīvotāji, kuri izrādīja patiesu interesi par savu jauno, ilgi gaidīto stadionu. Pēc lentītes pārgriešanas viesi piepildīja labiekārtotās stadiona tribīnes, kurās ir vieta 215 skatītājiem, bet jaunie sportisti iemēģināja skrejceliņa segumu, noskrienot simbolisko goda apli.
Valdemārpils vidusskolas sporta laukums izbūvēts 1980. gadā, un līdz 2022. gadam sporta laukuma infrastruktūrā nebija veikti būtiski ieguldījumi. Pagājušajā gadā Talsu novada pašvaldība uzsāka laukuma pārbūvi, piesaistot valsts finansējumu pašvaldību augstas gatavības investīciju projektu īstenošanai. Kopējās izmaksas ir 1 358 822,48 eiro (ar PVN), tajā skaitā valsts budžeta finansējums – 913 452,91 eiro, bet pašvaldības finansējums – 445 369,57 eiro. Būvdarbus veica SIA “KULK”.
Pašvaldība atgādina, ka būvniecību sarežģīja līguma laušana ar Valdemārpils vidusskolas sporta laukuma sākotnējo pārbūves veicēju, taču pēc iespējamo risku izvērtēšanas izsludināts jauns konkurss, kur izvēlēja atbilstošu būvdarbu veicēju, atlikušajām izmaksām ņemot aizņēmumu Valsts kasē.
Pārbūves laikā ieklāts skrejceļš, futbola laukumam ieklāts mākslīgais zālājs, izveidots vingrošanas laukums un labiekārtota visa sporta laukuma teritorija. 

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild SIA “Kurzemes Vārds”.