LATGALE: Krāslavā veidos Laimes koku parku

 

Jau par ikgadēju pasākumu Latvijā kļuvusi Pasaules talkas diena, kura norisinās 20. septembrī, šogad tiks veidots Laimes koku parks Krāslavā, un uzsvars tiks likts uz tīras Baltijas jūras un ūdenstilpju nozīmību.
Tas būs jau septītais šāds Laimes koku parks Latvijā, kas veidots tieši Pasaules talkas dienā. Laimes koku parki līdz šim atklāti Valdemārpilī, Jelgavā, Trapenē, Viļānos un Ādažos.
Šis globālais pasākums katru gadu apvieno teju 200 pasaules valstis, kuras vienoti piedalās vides sakopšanas akcijā. Apvienoto Nāciju Organizācija to iekļāvusi savā oficiālajā starptautisko pasākumu kalendārā, un Latvija ir izvēlējusies kā savu ieguldījumu šajā akcijā tieši laimes koku stādīšanu. Talkas laikā liela uzmanība tiks pievērsta Baltijas jūras stāvoklim. Ar kampaņu “Glābsim mūsu jūru!” iecerēts aktualizēt jautājumu par jūras piekrastes tīrību un palīdzēt sabiedrībai apzināties, cik lielu ietekmi cilvēku ikdienas paradumi atstāj uz ūdenstilpju stāvokli.
Lielās talkas organizatore Vita Jaunzeme uzsver, ka Latvijā par rudens talkas vadmotīvu izvēlēts sauklis “Svinam da(r)bu”, tā sūtot signālu – lai katra Pasaules talkā iesētā sēkla vai iestādītais laimes koks izaugtu par nākotnes dižkoku, lai Baltijas jūra kļūtu par vienu no tīrākajām pasaulē. Tas būtu Latvijas ieguldījums pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Vietējā Latgales Avīze”.