VIDZEME: Vidzemes slimnīcā sagaidīts šī gada 400. bērniņš

 

Vidzemes slimnīcā 10. jūlijā pasaulē nāca šī gada 400. mazulis – puisītis Kārlis. Zēns saviem vecākiem Kristiānai un Kristiānam ir pirmā atvase. Vecāki puisēnam izraudzījās vārdu, kas, tāpat kā viņu pašu, sāktos ar burtu K. Turklāt viņi vēlējās, lai tas ir latvisks un spēcīgs. Tiklīdz uzzinājuši, ka gaida bērniņu, jau sākuši viņu saukt par Kārlīti. Tā arī palikts pie šī vārda. 
Mazais Kārlis, kuru mājās gaidīs divi kaķu draugi, ir no Cēsu novada Liepas pagasta. Mammai Kristiānai grūtniecība noritēja, kā pati saka, – ideāli. Pēdējā trimestrī izjutusi enerģiju un papildu spēku darīt dažādus mājas darbus. Grūtniecības laikā vecāki daudz arī skatījušies pieejamos online kursus par mazuļu aprūpi un, pienākot dzemdību brīdim, nav šaubījušies, ka dzemdēt brauks tieši uz Vidzemes slimnīcu. Dzimšanas brīdī zēns svēra 3020 g un bija 51 cm garš. 
Slimnīcas kolektīvs ir patiesi priecīgs par katru mazulīti, kurš piedzimis Vidzemes slimnīcā. Māmiņu, tēti un mazulīti sveica Vidzemes slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vecākā vecmāte Natālija Šaramigina, kura ģimenei novēlēja, lai mazais nes neizsmeļamu enerģiju un mīlestību, kā arī neaizmirstamus un skaistus kopā būšanas brīžus.

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.