KURZEME: Festivāls “Ghetto Games” ieņems Ventspili

 Festivāls “Ghetto Games” ik vasaru Ventspilī pulcē ekstrēmo sporta veidu cienītājus, ielu sporta entuziastus, jauniešus, kas vēlas pavadīt brīvo laiku ar daudzveidīgām aktivitātēm.

 

Jau divpadsmito reizi pēc kārtas Ventspils kļūs par mājvietu Eiropā vērienīgākajam brīvdabas ielu un ekstrēmo sporta veidu festivālam “Ghetto Games”, kas piedāvās daudzveidīgas aktivitātes no 19. līdz 21. jūlijam. 
Festivāla organizatori no biedrības “Streetbasket” informē, ka apmeklētāji ierasti varēs baudīt ekstrēmo un ielu sporta kultūras starptautiskās sacensības, kā arī citas izklaides visai ģimenei. “Ghetto Football Freestyle” sacensības ar dalībniekiem no dažādām valstīm noteikti būs interesanti vērot ikvienam, tāpat pirmo reizi Ventspilī notiks inlaina (akrobātiskās skrituļslidošanas) pasākums “Alnis”. Vēl Ventspils skeitparkā varēs baudīt Šveices inlaina braucēju šovu, kurā brauks 13 gadus jaunas dalībnieces, māsas, kas skrituļslidošanas trikus izpilda sinhroni. Būs arī motociklu frīstaila sacensības, kuras pēc četru gadu pārtraukuma atkal Ventspilī pulcēs ekstrēmos sportistus. Paredzēti arī deju šovi un sacensības, sacensības bērniem, miniturnīri citos sporta veidos, notiks arī afterfests ar brīvrunu cīņām, jauno reperu konkursa “Plīts” finālistu priekšnesumiem, koncerts ar repa mākslinieku Odu un citiem mūziķiem, ilgtspējīgas modes skate sadarbībā ar “Bourzmu” un dažādi gardumi ēdināšanas sektorā.
Festivāla laikā notiks arī FIBA U21 Nācijas līgas turnīrs 3x3 basketbolā un Pro kategorijas sacensības, kas simboliski līdzjutējus noskaņos sekot līdzi no “Ghetto Games” izaugušās Latvijas komandas startiem olimpiskajā turnīrā Parīzē. Nav noslēpums, ka ventspilnieki īpaši jutīs līdzi savējam – Kārlim Paulam Lasmanim, kurš kopā ar Nauri Miezi, Franci Gustavu Lāci un Zigmāru Raimo centīsies atkārtot iepriekšējos panākumus un tikt pie vēl kādas godalgas olimpiskajās spēlēs.
“Jau divpadsmito reizi “Ghetto Games” brauks uz Ventspili, un ventspilnieki to gaida. Šis ir lielākais notikums jauniešiem un ielu kultūras cienītājiem. Esam gatavi no jauna piedzīvot šo ekstrēmo sporta adrenalīna sajūtu,” norāda arī Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs.

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild SIA “Kurzemes Vārds”.