KURZEME: Piekrastē aicina negulēt atkritumos

Ventspils novada pašvaldības piekrastē Jūrkalnes pagasta Muižupītē, Tārgales pagasta Lūžņā, Vārves pagastā pie NATO nobrauktuves un Užavas pagastā pie Užavas bākas šovasar uzstādīti informatīvie stendi ar saukli “Neguli atkritumos”.
Uz stenda izvietotā informācija katram interesentam ļauj uzzināt un noskaidrot biežāk sastopamos atkritumu veidus pludmalē, šo atkritumu sadalīšanās ātrumu vidē (gados) un kādas ir ilgtspējīgākas alternatīvas iespējas, lai samazinātos atkritumu apjoms vidē, vēsta Ventspils novada pašvaldība.
Projekts par piekrastes apsaimniekošanu tiek īstenots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansējumu, praktiskajām aktivitātēm piesaistīti 33 104 eiro.
Projekta mērķis ir apsaimniekot jūras piekrastes joslu, nodrošinot tajā labu vides kvalitāti iedzīvotājiem, atpūtniekiem un tūristiem, kvalitatīvu, tīru, drošu vidi un pludmales pieejamību, un veicināt bioloģiskās daudzveidības saglabāšanos. Ventspils novadā aktivitātes skar tieši piekrastes joslu vairākos pagastos un ar tām paredzēts aktualizēt principu – ko atnesi, to aiznes, samazinot atkritumu apjomu, ko tūristi atstāj dabā, izbaudot atpūtu pie jūras.
 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild SIA “Kurzemes Vārds”.