VIDZEME: Cer stiprināt Cēsu novada piļu un muižu attīstību

 

Cēsu novada pašvaldība un biedrība Latvijas Piļu un muižu asociācija parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz kopīgi attīstīt Cēsu un Lielstraupes pils un Veselavas muižas kultūrvēsturisko mantojumu. 
Šīs vēsturiskās vietas jau bija Latvijas Piļu un muižu asociācijas biedri, taču līdz ar izmaiņām Pašvaldību likumā, kas pieprasīja pašvaldībām pārskatīt savu dalību nevalstiskajās organizācijās, tās dalību biedrībā pārtrauca. Ar šī sadarbības līguma parakstīšanu rasts risinājums, lai turpinātu kultūrvēsturisko objektu attīstīšanu. Cēsu Vēstures un mākslas muzeja vadītāja Ināra Bula uzsver, ka Cēsu un Lielstraupes pilis un Veselavas muiža ir Cēsu novada dārgumi un sadarbība ar Latvijas Piļu un muižu asociāciju palīdzēs nodrošināt tām nepieciešamo uzmanību un resursus. Viņa arī norāda, ka biedrības pieredze un resursi būs liels atbalsts šo vēsturisko objektu popularizēšanā gan vietējā, gan starptautiskā mērogā un attīstībā. Sadarbības laikā paredzētas vienotas komunikācijas aktivitātes, kopēji pasākumi, akcijas, kā arī profesionāla un juridiska palīdzība nepieciešamības gadījumā.
 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.