LATGALE: “Līvānu Goda pilsonis” titulu piešķirs Maijai Kulakovai

 

Līvānu novada pašvaldības dome lēmusi pašvaldības augstāko apbalvojumu – “Līvānu Goda pilsonis” – šogad piešķirt tautas daiļamata meistarei, skolotājai, grāmatu autorei Maijai Kulakovai. Apbalvojums piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu latviešu tautas tradīciju saglabāšanā un popularizēšanā.
Maija Kulakova ir izgatavojusi vairākus tautastērpus, ir izcila audēja, rokdarbniece un amata meistare. Daudzus gadus strādā Līvānu 1. vidusskolā par mājturības skolotāju. Viņa ir neskaitāmu mācību grāmatu līdzautore, lektore mājturības skolotāju kvalifikācijas celšanas kursos. Izdotas vairākas Maijas Kulakovas grāmatas – “Prievīšu un jostu aušana”, “Pavārmākslas gudrību grāmata”. Viņa ir arī Līvānu novada mājturības un tehnoloģiju skolotāju metodiskās apvienības vadītāja, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas VISC metodiķe un mājturības konsultatīvās padomes locekle, kā arī Tautas lietišķās mākslas studijas “Dubna” aktīva dalībniece.
Apbalvojumu “Līvānu Goda pilsonis” Maijai Kulakovai pasniegs 20. jūlijā Līvānu pilsētas svētku vakara pasākumā. Līvānu Goda pilsonim pasniedz piemiņas velti – sudraba nozīmīti ar Līvānu novada simboliku, kā arī naudas balvu 500 eiro apmērā.
Apbalvojums “Līvānu Goda pilsonis” tiek piešķirts kopš 2008. gada. Tas ir augstākais Līvānu novada domes apbalvojums, ko piešķir vienu reizi gadā vienai personai. Lēmumu par apbalvojuma piešķiršanu pieņem Līvānu novada pašvaldības dome. Par Līvānu Goda pilsoni var kļūt ikviens vietējā sabiedrībā zināms, cienījams cilvēks, kurš devis nozīmīgu ieguldījumu Līvānu novada attīstībā vai veidojis pozitīvu Līvānu novada tēlu Latvijā un/ vai ārvalstīs.
 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Vietējā Latgales Avīze”.