LATGALE: Rēzeknes novada pašvaldībā – jauns izpilddirektors

 

5. jūlijā Rēzeknes novada pašvaldības izpilddirektores amatā savas darba gaitas uzsāka Ērika Teirumnieka. Kopš 2021. gada Ērika Teirumnieka ir pildījusi Rēzeknes novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieces amata pienākumus. Tāpat bijusi uzraudzības padomes priekšsēdētāja Rēzeknes speciālajā ekonomiskā zonā. Ērika Teirumnieka ir bijusi Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženieru fakultātes dekāne, un strādā arī kā asociētā profesore un pētniece akadēmijā. Izpilddirektore norāda, ka jaunajā amatā kā galveno prioritāti izvirza kvalitatīvu, likumīgu un pilnvērtīgu pašvaldības autonomo funkciju un domes lēmumu izpildi.
Ē. Teirumnieka norāda: “Ne mazāk svarīgs uzdevums ir arī finanšu pārvaldība, plānošanas un plānu izpildes disciplīna. Efektīva resursu izmantošana, lai neradītu nevajadzīgus finanšu izdevumus. Tas neparedz darbības vai attīstības kavēšanu, bet efektivitātes paaugstināšanu. Turpināt plānveidīgu darbinieku atalgojuma paaugstināšanu, lai sasniegtu Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto atalgojuma līmeni 2027. gadā. Tā būs viena no manas darbības prioritātēm izpilddirektora amatā. Vēlos iniciēt un atbalstīt kolektīva saliedētības pasākumus. Izpilddirektoram ir milzīga atbildība par pašvaldības kopīgu darbu, sadarbību ar kopienām, kā arī ārējām iestādēm un sadarbības partneriem pašvaldības tēla veidošanā. Lielākais spēks ir komandas darbam un savstarpējai cieņai un uzticībai darba un cilvēciskajās attiecībās.”
 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Vietējā Latgales Avīze”.