ZEMGALE: Organizēs nometni gan Latvijas, gan Ukrainas bērniem

Augusta beigās 20 Ukrainas un Latvijas bērniem un jauniešiem caur spēlēm, sportiskām aktivitātēm, aktīvu darbošanos un radošām izpausmēm būs iespēja uzlabot savas valodas zināšanas, veidot dziļāku izpratni par radošumu un kultūru, kā arī pilnveidot komunikācijas un sadarbības prasmes, informē Jelgavas novada pašvaldība. 
Maija beigās pašvaldība izsludināja konkursu par nometņu organizēšanu latviešu un ukraiņu bērniem un jauniešiem. Izvērtējot četrus saņemtos iesniegumus, konkursa pieteikumu vērtēšanas komisija lēma atbalstīt biedrības "Caritas" pieteikto diennakts nometni "Nesam prieku pasaulē! / Даруймо світу радість!", kas notiks no 19. līdz 23. augustam. 
Arī pērn biedrība organizēja nometni ukraiņu un latviešu bērniem. Šī gada nometnes mērķis ir, izmantojot sportiskas aktivitātes, radošumu un dažādas neformālās izglītības metodes, piemēram, komandu veidošanas un grupas saliedēšanās aktivitātes, veidot bērnos dziļākas zināšanas par latviešu valodu, kultūru, emocijām, radošumu,” skaidro Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste profesionālās ievirzes un interešu izglītības jomā Ineta Freimane. 

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Zemgales Ziņas”.