VIDZEME: Pagājis mēnesis, kopš Saulkrastos pieejami Bolt skrejriteņi

 

Saulkrastu novada pašvaldība tikās ar skrejriteņu operatora Bolt pārstāvi, lai pārrunātu, kā pakalpojumu sniedzējam aizritējis pirmais darbības mēnesis pilsētā. Braucamos, izmantojot lietotni viedtālrunī, Saulkrastots var izīrēt kopš 27. maija. Jūnijā tika reģistrēti gandrīz 3000 skrejriteņu braucieni. Tos veica vairāk nekā tūkstotis skrejriteņu lietotāju. Vidējā brauciena distance bija 2,1 km. Tā ir lielāka, salīdzinot ar Latvijas vidējo rādītāju – 1,6 km. Vidējais brauciena ilgums bija 11,7 minūtes, bet vidējais ātrums – 11 km/h. 
    Garākā Saulkrastos nobrauktā distance ar skrejriteni bija 16,8 km. Aktīvākais lietotājs bija to izmantojis 63 reizes. Lielākā distance, ko braucot vairākas reizes mērojis viens lietotājs, ir 165 km. Kopējā mērotā distance un laiks ar skrejriteņiem Saulkrastos jūnijā norāda uz aktīvu skrejriteņu izmantošanu pilsētas iedzīvotāju un viesu vidū un to nozīmi ikdienas mobilitātē, secināts pēc tikšanās. 

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.