VIDZEME: Valmieras novada pilsētās noteiktas zonas izņēmuma kārtas medībām

Valmieras novada pilsētās noteiktas zonas izņēmuma kārtas medībām, lai ierobežotu dzīvnieku radītos bojājumus. Pieņemti noteikumi par zonām Valmierā, Mazsalacā, Rūjienā, Sedā un Strenčos, kurās atļauts medīt, kā arī kārtību, kādā organizējamas medības gadījumos, ja medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus. Par to gan vispirms jālemj Medību koordinācijas komisijai.
Pašvaldībā skaidro, ka vairākās novada pilsētās bebri traucē ūdenstilpju krastmalu sakopšanu, bojājot vai pilnīgi iznīcinot koku stādījumus, kā arī Valmieras novada pašvaldība periodiski saņem ziņojumus par medījamiem dzīvniekiem pilsētas teritorijā, kuru uzvedība ir neierasta.
Medību koordinācijas komisija katru gadījumu izskatīs individuāli un izvērtēs, vai nav citu alternatīvu situācijas risināšanai. Saņemot atļauju medībām, tās Valmieras novada pilsētu teritorijā organizējamas, ievērojot medību jomu reglamentējošos normatīvos aktus.

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.