KURZEME: Liepājā būvēs jaunu NMPD brigāžu atbalsta centru

 

Zaļajā pļavā, kam turpat blakus savienojas Liepājas tranzīta artērijas Ganību iela un Zirņu iela, plānots pēc dažiem gadiem sākt būvēt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāžu atbalsta centru. To paredzēts izveidot līdz 2029. gadam.
Atrašanās Jaunajā ielā 19A ļaus dienesta brigādēm daudz ātrāk un veiksmīgāk nokļūt izsaukuma vietā.
Šis zemesgabals bija Liepājas pašvaldības īpašumā, bet domes sēdē šā gada martā nolemts to bez atlīdzības nodot Veselības ministrijas valdījumā. Tādu pašu lēmumu nu pieņēmis Ministru kabinets.
No jauna uzbūvētā NMPD brigāžu atbalsta centra ēka Liepājā būs daudz piemērotāka dienesta ikdienas funkciju nodrošināšanai, kā arī ārkārtas situācijās, nekā pašlaik izmantotā Zemnieku ielā.
“Līdz ar to 24 stundu režīmā dežurējošam NMPD personālam būs ērtākas, mūsdienīgākas un darba specifikai atbilstošākas telpas, plašākas telpas paredzētas arī medicīniskā aprīkojuma, inventāra un medikamentu uzglabāšanai, tāpat mediķu praktiskajiem treniņiem un tamlīdzīgi,” pastāsta NMPD pārstāve Arita Freimane.
Liepājas brigāžu atbalsta centrā ir deviņas brigādes, un tās dežurē Liepājā, Grobiņā, Pāvilostā, Nīcā un Priekulē.

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild SIA “Kurzemes Vārds”.