KURZEME: Rumbas pagastā pārbūvēs caurteku pār Riežupi

Rumbas pagastā par 663 228 eiro pārbūvēs caurteku pār Riežupi, uzlabojot zivju migrācijas iespējas, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldībā.
Jūnija beigās Lauku atbalsta dienests atbalstījis pašvaldības projektu "Zivju dzīvotņu kvalitātes uzlabošana Riežupē", kura mērķis ir veicināt ūdens bioloģisko daudzveidību un ekosistēmu atjaunošanu, uzlabojot zivju migrācijas iespējas Ventas upes baseinā. Rumbas pagastā plānots pārbūvēt caurteku pār Riežupi, kas zinātniskā institūta "BIOR" speciālistu izpētē atzīta par nozīmīgu šķērsli zivju migrācijai.
Caurteku nomainīs pret arkveida tilta konstrukciju, kas atbilst ceļa slodzēm. Šogad izstrādās tehnisko dokumentāciju, bet būvdarbus plāno īstenot 2025. gadā.
Paredzams, ka zivju migrācijai piemērota risinājuma izbūve pozitīvi ietekmēs zivju atražošanos viena līdz trīs gadu laikā, īpaši taimiņiem un upes nēģiem, kā arī lašiem un vimbām.
 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild SIA “Kurzemes Vārds”.