LATGALE: Latgalē – trīs jauni viedie ciemi

 
Pelēču viedā ciema radošā komanda 

 

27. un 28. jūnijā Bebrenes muižā Latvijas lauku kopienu un viedo ciemu forumā “Kopienu persilāde 2024” nosaukti Latvijas viedie ciemi, un jau šovasar zīme “Latvijas viedais ciems” rotās Pelēču, Līksnas un Dekšāres ciemus.
Sabiedrisko mediju portāla lsm.lv kolēģi raksta, ka Pelēču radošā komanda sava ciema prezentācijā uzsvēra: “Mēs prezentācijā uzrakstījām – saules mūžu Pelēčiem! Dāvinot mūsu pašu veidoto dzelteno puķi, novēlam arī Lauku forumam saules mūžu, lai lauki plaukst! Tās ziedlapiņas esam mēs, un tie pumpuriņi lai kuplo vēl vairāk. Cīnīsimies pret lauku iznīcību, augsim un kuplosim.”
Līksniešiem Latvijas viedā ciema zīme piešķirta tāpēc, ka paši rīko pasākumus, paši izdaiļo Līksnas muižas parku un vēlas atjaunot Latgales mūzikas festivālu “Muzykys skrytuļs”, kas apvieno latgaliešus – melomānus visā pasaulē. 
Tikmēr šīs zīmes vēl viena laureāta – Dekšāres ciema – ļaudis pauda prieku, ka četru gadu laikā viņi paši radījuši saliedētu, viens otru atbalstošu un aktīvu kopienu. 
Jāpiebilst, ka Latgalē Latvijas viedā ciema zīme jau rotā Smelteru un Rudzātu ciemu. 
Uzziņai: Viedais ciems ir lauku apvidu kopiena, kas izmanto radošus risinājumus, lai uzlabotu savu noturību, balstoties uz vietējām stiprajām pusēm un iespējām. (Avots – www.laukutikls.lv). 

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Vietējā Latgales Avīze”.