ZEMGALE: Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē darbu sākusi jaunā vadības komanda

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) no 1. jūlija darbu sāka rektore profesore Irina Arhipova un kopā ar viņu arī jaunā vadības komanda – zinātņu prorektors profesors Gatis Vītols, studiju prorektore profesore Ilze Beitāne un finanšu prorektors profesors Linards Sisenis, informē LBTU.
Kā galveno darbības prioritāti turpmākajiem gadiem I. Arhipova izvirzījusi LBTU kā zinātnes universitātes statusa nostiprināšanu un ekosistēmas veidošanu universitātes stratēģiskās specializācijas jomās – biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs.
22. maijā LBTU Konventā par jauno universitātes rektori ievēlēja profesori I. Arhipovu. Viņa ir līdzšinējā LBTU zinātņu prorektore un universitātes vadības komandā strādā nepilnus piecus gadus, pirms tam pildot arī Konventa priekšsēdes pienākumus. Profesore augstāko izglītību ieguvusi matemātikas nozarē un ir inženierzinātņu doktore. Profesionālo darbību LBTU sākusi 1991. gadā.
Zinātņu prorektors, profesors un vadošais pētnieks G. Vītols šobrīd ir Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns. Augstāko izglītību ieguvis Jelgavā, studējot bijušajā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Informācijas tehnoloģiju fakultātē pamatstudiju programmā “Datorvadība un datorzinātne” un augstākā līmeņa studiju programmā “Informācijas tehnoloģijas”. Aizstāvot promocijas darbu 2012. gadā, ieguvis inženierzinātņu doktora grādu informācijas tehnoloģijās. Profesionālo darbību universitātē sācis maģistra studiju laikā 2007. gadā.
Studiju prorektore, profesore un vadošā pētniece I. Beitāne jau nepilnu gadu ir LBTU studiju prorektore un augstākajā vadībā sākusi darbu iepriekšējās rektores I. Pilveres komandā. Augstāko izglītību visos līmeņos ieguvusi LBTU, bakalaura līmenī absolvējot bijušo Pārtikas tehnoloģijas fakultāti un maģistra līmenī studējot programmā “Ekonomika”, kur specializējusies virzienā “Uzņēmējdarbība un vadība”. Inženierzinātņu doktora grādu 2008. gadā ieguvusi pārtikas zinātnē. 
Finanšu prorektors, profesors un vadošais pētnieks L. Sisenis šobrīd ir Meža un vides zinātņu fakultātes dekāns. Augstāko izglītību visos līmeņos ieguvis LBTU, izvēloties studijas mežzinātnē, kas 2013. gadā noslēdzās ar promocijas darba aizstāvēšanu un doktora grāda ieguvi mežzinātnē. Jau 25 gadus nepārtraukti universitāte ir profesora vienīgā darbavieta. 
Iepriekšējās LBTU rektores profesores I. Pilveres un viņas vadības komandas pilnvaru laiks noslēdzas 30. jūnijā, savukārt jaunās rektores un viņas komandas pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Zemgales Ziņas”.