VIDZEME: Varakļānu novadu pievieno Madonas novadam

Stājies spēkā likums par Varakļānu novada pievienošanu Madonas novadam. Varakļāni bija vienīgā pašvaldība, kuras apvienošana ar kādu no kaimiņu novadiem bija palicis kā neatrisināts jautājums. 
Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu Varakļānu novada pašvaldībai konsultatīvos nolūkos līdz 2021. gada 1. oktobrim bija jāorganizē publiskā apspriešana par novada apvienošanos ar apkārtējiem novadiem administratīvi teritoriālās reformas (ATR) mērķu sasniegšanai. Aptaujas rezultāti parādīja, ka gadījumā, ja ATR gaitā tiks lemts par Varakļānu novada apvienošanu, iedzīvotāju absolūtais vairākums atbalstītu pievienošanos Madonas novadam. Šādu plānu atbalstīja arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Tomēr iepriekšējā, 13. Saeima lēma to apvienot ar Rēzeknes novadu. Satversmes tiesa atzina, ka 13. Saeimas lēmums neatbilst valsts pamatlikumam.

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.