VIDZEME: Smiltenē izveido iedzīvotāju padomi

Jūnijā Smiltenē notika iedzīvotāju padomes pirmā tikšanās. Tās sastāvā ir septiņi vietējie ļaudis, kuri apņēmušies veicināt pilsētas attīstību un līdzcilvēku labbūtību. Padome ir konsultatīva institūcija, kura spriedīs par teritorijas labiekārtošanu, kultūras piedāvājumu, kultūras mantojuma saglabāšanu, saimnieciskās darbības sekmēšana u.c. jautājumiem.
Sanāksmē piedalījās arī Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš, izpilddirektors Andris Lapiņš un citi pašvaldības pārstāvji ar mērķi iepazīties ar aktīvajiem smilteniešiem un runāt par turpmāko iedzīvotāju padomes darba organizāciju un lomu. 

Pērn oktobrī Smiltenes novada dome apstiprināja pašvaldības saistošos noteikumus Smiltenes novada pašvaldības iedzīvotāju padomju nolikums. Saskaņā ar to, lai nodrošinātu katras administratīvās teritorijas pārstāvniecību, paredzēts izveidot 15 iedzīvotāju padomes katras pilsētas un pagasta teritorijā. Locekļu skaits padomēs noteikts atbilstoši teritoriālajam iedalījumam un iedzīvotāju skaitam: Smiltenē - septiņi, pārējās pilsētās un pagastos – pieci.  

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.