VIDZEME: Siguldā noslēdzas konkurss Māmiņa. Uzņēmēja.

Siguldas novadā jau devīto gadu notika konkurss Māmiņa. Uzņēmēja, ko pašvaldība rīko ar mērķi motivēt māmiņas saskatīt sevī potenciālu un mudināt viņas uzsākt komercdarbību. 
Tika atbalstītas četras, žūrijas skatījumā perspektīvas idejas no 16 pieteiktajām. Laureātēm to attīstīšanai un īstenošanai piešķirs pašvaldības finansējumu teju 12 000 eiro apmērā. Konkursa projektu pieteikumu iesniegšana norisinājās no 2. aprīļa līdz 2. maijam. 
Atbalstīts Alīnas Sietiņas projekts Kakao ražošana, Silvijas Stades projekts Latvijas dabas motīvu interjera priekšmetu ražošana un Maijas Pūces projekts Ārsta prakses izveide Allažos. Finansējumu saņems arī Ilze Andersone, kura plāno to ieguldīt saimniecības Saules krasts attīstībā. Andersonu ģimene audzē un pārdod dārzeņus, ogas, augļus, garšaugus, tējas un grieztos ziedus, kurus arī vietējos tirdziņos un pašapkalpošanās veikaliņā Upmalās Mālpils pagastā.

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.