LATGALE: Krāslavietis izcili nokārtoja ķīniešu valodas eksāmenu

 

Krāslavas ģimnāzijas 9. klases absolvents Ervīns Tračums teicami nokārtoja ķīniešu valodas eksāmenu – vērtējums 100 % abās eksāmena daļās. 
Krāslavas ģimnāzijas ķīniešu valodas skolotāja San Džuhvei šīs skolas mājaslapā www.kvg.lv raksta, ka Ervīns izvēlējās kārtot eksāmenu ar priekšzināšanām HSK2 līmenī, jo viņš jau divus gadus mācās ķīniešu valodu klātienē fakultatīvā turpat skolā. Turklāt ģimnāzists piedalās konkursos, piemēram, pagājušajā gadā ieguva godalgotu vietu konkursā “Ķīniešu valodas tilts”.  
Interesanti, ka ķīniešu valodas eksāmens notika attālināti jeb online režīmā, un to organizē un vērtē Latvijas Universitātes Konfūcija institūta sadarbības partneri Ķīnā, turklāt skolēns pats izvēlas eksāmena sarežģītības līmeni un norises laiku. Jāuzsver, ka krāslavietis ķīniešu valodas pārbaudījumam izvēlējās maija nogali, un jūnijā saņēma vērtējumu.

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Vietējā Latgales Avīze”.