LATGALE: Briģu pagastā vēlas izveidot četrus hektārus lielu dīķi

Ogu audzētājs SIA "Latgales dzērvenes" Ludzas novada Briģu pagastā vēlas izveidot 4 ha lielu dīķi dzērveņu lauku apūdeņošanai, liecina paziņojums par ietekmes uz vidi sākotnējā izvērtējuma veikšanu.
Saskaņā ar uzņēmuma iesniegumu ir paredzēta apūdeņošanas dīķa ierīkošana dzērveņu lauku apūdeņošanai. Dīķis atradīsies īpašumā "Valsts mežs" Briģu pagastā.
Izrokamās grunts apjoms ir 148 395 kubikmetri, kas tiks novietota krautnēs blakus paredzētajam dīķim. Dīķi nav paredzēts savienot ar citu ūdensobjektu, tā uzpilde ir paredzēta no gruntsūdens.
Atsauksmes vai priekšlikumus par uzņēmuma ieceri iedzīvotāji līdz 25. jūnijam varēja rakstiski iesniegt Valsts vides dienesta Atļauju pārvaldē.
"Firmas.lv" dati liecina, ka "Latgales dzērveņu" peļņa pagājušogad sasniegusi 122 539 eiro. Uzņēmuma īpašnieki vienādās daļās ir Viktors Grūtups un Raitis Šķilters.

 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts “Vietējā Latgales Avīze”.