VIDZEME: Smiltenes pievārtē notiks pasaules mēroga MTB orientēšanās sacensības

No 4. līdz 7. jūlijam Smiltenes pievārtē esošajā sporta kompleksā Teperis pirmo reizi Latvijā norisināsies pasaules līmeņa sacensības MTB orientēšanās sportā (MTBO). Tas vienlaikus tiks aizvadīts kā Pasaules kausa 2. posms, arī U23 pasaules čempionāts. Plānots, ka piedalīsies vismaz 200 dalībnieku no aptuveni 20 valstīm. Līdz šim Latvijā aizvadīti Baltijas mēroga pasākumi, bet šādas līmeņa sacensības nav bijušas. Smiltenes apvidus atbilst to kritērijiem un sportistiem trase būs pietiekami izaicinoša. 
Sacensības norisināsies trīs dažādās disciplīnās: sprintā, kur sportisti
Smiltenē veiks aptuveni 6-8 km, apmeklējot 23-30 kontrolpunktus; garajā distancē, kur uzvarētāji distancē pavadīs tuvu divām stundām un pieveiks 40-47 km mežā; un jauktajā stafetē ar masu startu. Paralēli Pasaules kausa un U23 pasaules čempionāta ieskaitēm visās distancēs norisināsies arī publiskās sacensības, kurām varēja pieteikties ikviens interesents. 

MTB orientēšanās sports (MTBO) ir izturības sporta veids, kas apvieno orientēšanos un kalnu riteņbraukšanu. Dalībnieki izmanto karti, lai orientētos cauri vairākiem kontrolpunktiem dažādā un bieži vien nelīdzenā apvidū. Mērķis - pabeigt distanci iespējami īsākā laikā, izvēloties visefektīvāko maršrutu starp kontrolpunktiem. 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.