KURZEME: Piespriež cietumsodu par draudiem nogalināt dzīvesbiedri

Kurzemes rajona tiesa kādam vīrietim par draudiem nogalināt savu dzīvesbiedri piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.
Šādu soda veidu un mēru apsūdzētajam tiesas debatēs lūdza piemērot arī prokurors.
Saskaņā ar apsūdzību 29. aprīļa vakarā apsūdzētais, greizsirdības un dusmu vadīts, būdams alkohola ietekmē, atrodoties savā dzīvesvietā Kuldīgas novadā, aizslēdza mājas ārdurvis un, turot rokās nazi, tuvojās savai dzīvesbiedrei, ar kuru viņam ir kopīga saimniecība.
Cietusī, uztverot apsūdzētā vīrieša darbības kā reālu savas dzīvības apdraudējumu, nekavējoties ieskrēja istabā un aizslēdza tās durvis. Apsūdzētais ar rokām un kājām sita, spēra pa aizslēgtajām durvīm, kā arī ar spēku mēģināja tās atspiest vaļā, vienlaikus lamājoties uz cietušo un izsakot tiešus draudus viņu nodurt.
Cietusī sieviete, būdama iebiedēta par izteiktajiem draudiem viņu nodurt, informēja par to Valsts policiju. Gaidot policijas darbinieku ierašanos, apsūdzētais turpināja draudēt cietušajai, ka atriebsies viņai par to un ka viņa to nožēlos.
Spriedumu vēl var pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.
 

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild SIA “Kurzemes Vārds”.