KURZEME: Tukuma novadā ietaupīs, sakārtojot skolēnu pārvadājumus

Skolēnu pārvadājumu transporta tīkla sakārtošana Tukuma novada pašvaldībai ļaus ietaupīt ap 69 tūkstošiem eiro mācību gada laikā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.
Veicot skolu tīkla reorganizāciju, aktuāls kļuva jautājums par skolēnu pārvadājumiem. Kopš administratīvi teritoriālās reformas skolēnu pārvadājumu maršrutu lietderība novadā nav tikusi pārskatīta un vietām veidojās situācijas, ka pēc skolēniem vienā maršrutā devās vairāki transportlīdzekļi.
Līdz šim skolēnu pārvadājumiem pašvaldības transports dienā veica ap 2500 kilometru, kas mācību gada garumā veido 412 500 kilometru. Tiek rēķināts, ka viena kilometra izmaksas ir 1,50 eiro, kas mācību gada laikā nozīmē izmaksas teju 619 tūkstošu eiro apmērā.
Pēc izvērtēšanas tika saskatīta iespēja pārvadājumu tīklu optimizēt par 5104 kilometriem mēnesī, kas mācību gadā pašvaldībai dotu iespēju ietaupīt 68 904 eiro.

Projektu “Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild SIA “Kurzemes Vārds”.